Mijn BVDM

Voordelen in natura op GSM, laptop en internet worden verlaagd!

Gepubliceerd op 23-11-2017 door Nick Verheyden

Als u een GSM-toestel, een laptop of tablet, een GSM-abonnement of een internetabonnement heeft gekocht voor een werknemer, of indien u als bedrijfsleider een van deze zaken mag gebruiken van uw vennootschap, dan moet daarvoor een voordeel in natura gerekend worden.

Deze voordelen moesten worden bepaald op de werkelijke waarde voor de werknemer of de bedrijfsleider. Men mocht ook kiezen voor een forfait, maar deze waren in het verleden niet echt in overeenstemming met de realiteit. Bijkomend waren de forfaits voor de directe belastingen en de sociale wetgeving verschillend.

Vandaar dat onze regering vanaf 1 januari 2018 deze voordelen in natura gaat aanpassen zodat ze moderner zijn en deze nieuwe forfaits zullen zowel voor belastingen als voor de sociale zekerheid worden aanvaard.

Tot 31/12/2017                                                    Jaarlijks voordeel Vanaf 1/1/2018                                                    Jaarlijks voordeel
PC – laptop 180 euro per toestel 72 euro per toestel
Tablet – Smartphone – GSM werkelijke waarde 36 euro per toestel
Internetabonnement 60 euro 60 euro per abonnement
Telefoonabonnement werkelijke waarde / 150 euro 48 euro per abonnement

 

BVDM Accounting & Advice
Handelslei 187
2980 Zoersel
BE 0773.581.631

T: + 32 3 291 00 10
M: info@bvdm.be

Inspiratie in uw mailbox

© 2022 BVDM Accounting & Advice. Gebruiksvoorwaarden en privacy policy.