Mijn BVDM

Opgelet voor dubbele bestuursmandaten!

Gepubliceerd op 17-12-2020 door Birger Van de Merlen

Met de inwerkingtreding van het nieuw Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen zijn dubbele bestuursmandaten verboden. Als u zowel persoonlijk, als via vaste vertegenwoordiger van een rechtspersoon benoemd bent als bestuurder in een vennootschap, zijn de beslissingen die de raad van bestuur neemt van rechtswege ongeldig.

Dwingende bepaling van het WVV
Sinds 1 januari 2020 zijn voor alle vennootschappen de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) van kracht. Een van deze dwingende bepalingen is het verbod op dubbele bestuursmandaten. Het is bijgevolg niet mogelijk dat u als natuurlijk persoon bestuurder bent van een vennootschap én tegelijk vaste vertegenwoordiger bent van een rechtspersoon die bestuurder is van diezelfde vennootschap.

Indien u toch een dubbel bestuursmandaat heeft in een vennootschap, heeft u er alle belang bij om dit zo spoedig mogelijk recht te zetten, vermits alle beslissingen die de raad van bestuur neemt van rechtswege ongeldig zijn zolang er een dubbel bestuursmandaat is. Indien u niet zeker bent of u al dan niet een wijziging moet doorvoeren bij de bestuurders van uw vennootschap, kan u altijd contact opnemen met uw dossierbeheerder.

 

BVDM Accounting & Advice
Handelslei 187
2980 Zoersel
BE 0773.581.631

T: + 32 3 291 00 10
M: info@bvdm.be

Inspiratie in uw mailbox

© 2022 BVDM Accounting & Advice. Gebruiksvoorwaarden en privacy policy.